Acusfäärin ekosysteemi takaa parhaan palvelun

Vitec on pohjoismainen ohjelmistoyhtiö, joka tekee ja tuottaa ohjelmistoratkaisuja liike-elämän tarpeisiin. Acute-potilastietojärjestelmän kehitystyö aloitettiin vuonna 2000 ja jo seuraavana vuonna se otettiin ensi kertaa käyttöön. Pilvipalveluna toimiva Acute tuo kaikki asiakkaan tarvitsemat työkalut helposti saataville ilman asennus-, varmistus- tai tietoturvahuolia.

– Acuten avoin rajapinta mahdollistaa sen joustavan kytkemisen ulkopuolisiin sovelluksiin. Nämä sovellukset kehittäjineen tunnetaan Acusfäärinä – avoimiin rajapintoihin perustuvana ekosysteeminä, Acusfäärin isänä tunnettu Vitec Softwaren tekninen johtaja Pekka Heimonen kertoo.

Perusjärjestelmä täydentyy ominaisuuksilla, jotka on kehitetty suoraan asiakastarpeisiin.

tuotteita aitoihin tarpeisiin

Yhteistyöllä ekosysteemi vastaa asiakkaan tilanteeseen paremmin kuin mikään yksittäinen toimija. Asiakkaalle sopivimman palvelun kehittäminen on ketterämpää kuin koskaan aiemmin.

– Perusjärjestelmä täydentyy tarpeen mukaan Acute Plug-in-tuotteilla tai -ominaisuuksilla, jotka on kehitetty suoraan asiakkaiden tarpeisiin, Heimonen sanoo.

Laajennukset on kerätty Acute Market -tuotegalleriaan, jonka valikoimaan kuuluu Acuten omia ja sen kumppaneiden tuotteita. Acutemarket.fi-sivustolla lisäominaisuuksien vertailu, omien tarpeiden kartoitus ja palvelun räätälöinti on asiakkaalle helppoa.

kaiken takana on avoin rajapinta

Acusfäärin ytimessä on Acuten laajennettava REST-API. Avoin, laajennettu rajapinta mahdollistaa ulkopuolisten softakehittäjien työn. Näin järjestelmää voidaan laajentaa asiakkaan omilla sovelluksilla, jotka eivät tule osaksi itse Acute-tuotetta.

– Rajapinnan avulla mikä tahansa Acutessa oleva data saadaan hyödynnettäväksi mihin tahansa tietojärjestelmään. Tämä mahdollisuus yhdistettynä asiakkaan uniikkiin bisnesideaan synnyttää ainutlaatuisia, markkinoita ravistelevia liiketoimintamalleja, Heimonen kiteyttää.

Toimitusjohtaja Janne Vainion mukaan avoin rajapinta tekee Acutesta modernin ja avoimen terveydenhuollon sovellusalustan.

– Järjestelmän kehittäminen ei sido asiakasta yhteen järjestelmätoimittajaan. Nyt on hyvä aika pohtia, millaiset sähköiset järjestelmät toisivat sinut lähemmäs asiakkaitasi.

Liiku jutusta toiseen joko pyyhkäisemällä näyttöä vaakasuunnassa vasemmalle tai oikealle, tai painamalla sivunvaihtoikonia. Pitkät tekstit saat näkyviin vierittämällä sivua alaspäin. Jaa juttuja sosiaalisessa mediassa jakonappien avulla – vie hyvää viestiä muillekin.

Acusfääri-digilehti esittelee Acute Marketin tuotevalikoimaa ja partnereita terveydenhoitoalalla ainutlaatuisen kehitysyhteistyön takana.

Julkaisupäivä 5.6.2018

Julkaisija

Vitec Healthcare

www.acute.fi

Päätoimittaja

Janne Vainio

janne.vainio@vitecsoftware.com

Vitec Healthcare

Tuottaja

Nina Toivola

Kumppania Oy

www.kumppania.fi

info@kumppania.fi

Toimitus

Pia Hirvonen

Susanna Korkiatupa

llona Nordlund

Jenni Rajahalme

Ulkoasu ja taitto

Aste Helsinki Oy

Kuvat ja kuvitukset

Anna-Kaisa Varjus

EdelPhoto AB

Heidi Valtonen

iStock

Shutterstock